De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 16 juni 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

Wat een heerlijk zonnige week om met de school op kamp Naaldenveld te gaan en wat hebben we genoten.

Er is op kamp geslapen, gezwommen, verstoppertje gedaan, gesnoept (ja, ook dat), bij het kampvuur gezeten, kleuterpiraten hebben schatten gevonden, levend stratego gespeeld, speurtochten gelopen, dansvoorstellingen gegeven, popcorn gegeten en nog véél meer!

We hebben met het team en de ouders samen ervoor kunnen zorgen dat de kinderen een onvergetelijk kamp gehad hebben.

We willen nogmaals alle ouders die geholpen hebben ontzettend bedanken. Zonder alle rij-ouders, begeleiders bij spellen, ouders die de keuken kwamen ondersteunen en nachtwachten zou het niet mogelijk zijn

Toch willen we Martijn en Joost extra in het zonnetje zetten. Dankzij hun enthousiasme en hulp stond er een zeer professionele kampkeuken en hebben de kinderen én de leerkrachten kunnen genieten van heerlijke maaltijden met tussendoor stukken watermeloen, komkommer en tomaatjes en voldoende drinken. Bedankt namens de kinderen en het team!

Hartelijke groeten,

Sharon Rijnbeek (adjunct directeur)
Femke Nijbroek (directeur)


Juf Jooske  

Wellicht is het u opgevallen dat juf Jooske niet is opgenomen in de groepsindeling voor volgend schooljaar. Juf Jooske is zwanger en zal na haar verlof weer starten op school. 


Nieuws uit de leerlingenraad 

Hallo allemaal, 

De leerlingenraad heeft op 17 mei weer een vergadering gehad. Er waren toen drie mensen van Op Stoom waarmee we het zouden hebben over een paar punten vanuit ons. Die punten waren dat veel kinderen het niet leuk vinden dat we in de grote pauze naar Haarlem hoog of laag gaan. Over dat onderwerp wordt nog nagedacht, want de reden dat we erheen gaan is dat het anders te druk wordt op het schoolplein. Ook hebben we met hen gesproken over het feit dat kinderen vinden dat er beter kan worden opgelet in het geval van bijvoorbeeld een ruzie. Ook hier gaan ze aandacht aan besteden. Verder hebben we het nog gehad over het buitenspeelgoed. Het gaat dan onder andere om ballen die in grote kratten op de gang staan. Kinderen vinden dat die in de weg staan. Aangezien we een opberghok hebben wat uitkomt op het schoolplein, kunnen we planken daarin vrijmaken en het daarop te zetten. Dat gaan we samen met Op Stoom regelen. De leerlingenraad gaat ook tijdens de rondleidingen iets over de school vertellen. En als laatste: waarschijnlijk heeft u het al gezien, wij hebben een “nieuw schoolplein”. Het gaat dan om de toestellen, maar door corona hebben we daar geen leuke opening van kunnen maken. We gaan nadenken om dit op een leuke manier alsnog te doen. Dit is waar wij het de afgelopen vergadering over hebben gehad. 

Groeten Jasmijn (8A) 


Tuinkabouters

In de wijk was de Tuin met kabouters een grote trekpleister voor de kinderen. Verdrietig genoeg werd de bewoonster ziek; ze is onlangs overleden. Een aantal weken geleden is ze nog bijzonder verblijd met veel kaarten van kinderen van onze school. Dat heeft haar erg goed gedaan. Ze wilde daarom iets terug doen en heeft de kabouters aan onze school gegeven. De kabouters hebben een mooi plekje gekregen in de tuin bij de groepen 1/2C en 1/2D.

 

.
We maken er samen een leuke school van!

Nieuws uit de groepen 1 en 2

Twee weken geleden sloten we het thema Vervoer af. Tijdens dit thema leerden de kinderen verkeersregels en allerlei soorten vervoersmiddelen. We maakten van diverse materialen de mooiste voertuigen zoals vliegtuigen, auto’s, raketten en boten. We zongen wat af en fietsten buiten een parcours met een echt zebrapad, verkeersborden en stoplichten. Als klap op de vuurpijl reed er op een woensdag een vuurrode Ferrari het plein op. Alle kinderen mochten er even inzitten en onder de motorkap kijken. De auto werd ook nog even flink gestart en wat een geluid kwam daar toen uit! Met dank aan de vader van Saar uit groep 1/2D. 

Op dit moment……AAAAAAARRRGHHHHHHH…is het thema Piraten. Zeebonken, landrotten, Woeste Willem en Aadje Piraatje spelen hierin de hoofdrol. We knutselen piratenmutsen, schatkisten, papegaaien en we tekenen piraten met waterverf. In de klas werd flessenpost gevonden en er werden piratenverhalen voorgelezen. In elke klas is er een hoek ingericht als Piratenschip. Op kamp sluiten we het thema af met de voorstelling “De geest van Kapitein Black”. Super spannend! 

Nieuws uit de groepen 5 en 6

Deze week konden de groepen 5 en 6 eindelijk weer op kamp! De sfeer was fantastisch; mede dankzij het mooie weer. Dinsdag overdag werd er gezwommen bij Het Wed. ‘s Avonds speelden we o.a. levend Stratego. De eindstand was 2–1 voor de groepen B; de winst werd uitgebreid gevierd. 

De avond werd afgesloten met een verhaal waarin bingocijfers waren verwerkt. Ieder kind kreeg zijn eigen bingokaart. Met mooie stickervellen als prijs. Bij bingo is er altijd kans dat je een valse bingo hebt en dan moet je een liedje zingen. Natuurlijk was dit ook deze avond het geval. Gelukkig waren we met z’n allen en zong iedereen uit volle borst mee en dan valt het allemaal weer mee. 

U kent het gezegde wel: in mei leggen alle vogels een ei. Bij juf Daphne in de klas zijn via de broedmachine 5 eieren uitgekomen. De kuikens piepen inmiddels vrolijk in het binnenhok. Vooraf hadden de kinderen met juf Daphne een lijst gemaakt met hoe de kuikens zouden moeten heten. Het kuiken dat als eerste uit het ei kwam, kreeg de eerste naam. Bij het uitkomen van de eieren was het spannend welk kuiken de eerste naam zou krijgen. 

Alle cito’s zijn achter de rug; we gaan richting het einde van het schooljaar!

Zwem4daagse Houtvaart 

Volgende week hopen we op mooi weer! 

Dan start de zwem4daagse in de Houtvaart, hét openluchtzwembad van Haarlem. Iedereen mag 250, 500, 1000 of meer meters zwemmen met veel spetterplezier. De manier om kinderen weer even flink te stimuleren om hun zwemkunsten te oefenen. We maken het nog leuker met muziek. En natuurlijk een medaille na 4 dagen zwemmen! 

In deze folder leest u er alles over.