De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 30 juni 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

De laatste weken voor de zomervakantie zijn begonnen, maar gelukkig is school nooit een saaie plek! De groepen 6 hebben bijvoorbeeld de afgelopen week een prachtige voorstelling gegeven aan hun ouders. Ze bespeelden de dwarsfluit, viool of gitaar. Wat is het toch mooi om op deze manier nieuwe talenten van de kinderen te ontdekken.

Volgende week zijn voor alle groepen (behalve de groepen 8) de oudergesprekken ingeroosterd. Belangrijke gesprekken om het jaar af te sluiten met elkaar, en te bespreken hoe het volgende schooljaar op een goede manier ingestoken kan worden. Alle kinderen zijn, voordat het schooljaar gaat beginnen, door hun huidige leerkracht overgedragen aan de nieuwe juf of meester. Als kinderen extra zorg nodig hebben, schuift de intern begeleider aan bij het overdracht-gesprek. De laatste vrijdag van de zomervakantie krijgt u via Social Schools de informatiekaarten toegestuurd. Daarin staan alle wetenswaardigheden over de nieuwe groep van uw kind. In september zullen de kennismakingsgesprekken met de nieuwe leerkracht plaatsvinden.

Zo zijn we, terwijl we het huidige schooljaar rustig en met een tevreden gevoel aan het afsluiten zijn, op de achtergrond alweer bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Maar eerst nog even heerlijk genieten van de kinderen uit groep 8, die we binnenkort gaan uitzwaaien.

Hartelijke groeten,

 

 

 

 

 

 

 


Laatste schooldag 14 juli

De zomervakantie begint voor de kinderen al op vrijdag 15 juli; ze komen deze ochtend niet meer op school.

Omdat in de eerste week van de zomervakantie het nieuwe meubilair komt, worden alle oude meubels en kasten vrijdag 15 juli opgehaald. Er worden dan kasten uit elkaar gehaald en er wordt met zware spullen gesjouwd. Dit kon helaas niet anders dan op deze vrijdag. Daarom hebben we in overleg met de MR besloten deze laatste ochtend de kinderen al vrij te geven.

.
We maken er samen een leuke school van!

Nieuws uit de groepen 3 

Het is weer zomer. De kinderen genieten van het buitenspelen in de zon. We denken nog terug aan een heerlijk kamp op Het Naaldenveld. Wat was het gezellig om samen te kunnen kamperen! 

Nu zijn we alweer in de laatste weken voor de zomervakantie beland. Het laatste thema van Lijn 3 is Overal water. We gaan leren over waterdieren, over de verschillende soorten water en waterwegen en dat je zelfs met water energie kunt opwekken. We leren de laatste letters te lezen: de X, de Y en de Q.  

Met rekenen zijn we nu bezig met het bedenken van verhalen én sommen bij splitsingen. Dat is nog best wel lastig, dus dat zijn we goed aan het oefenen.  

Voor spelling blijven we de geleerde spellingscategorieën herhalen. Wat was ook alweer de regel van een ‘aai/ooi/oei’-woord? En kwam het woord ‘lauw’ in de au-rap voor? 

Nieuws uit de groepen 4

In de groepen 4 zijn we gestart met de verkeerslessen. We combineren de theorie met de praktijk en de creatieve lessen. De eerste lessen gaan vooral over de voetganger in het verkeer. We leren niet alleen links-rechts-links te kijken, maar ook over de regels bij een uitrit of een zebrapad. Daarnaast leren we over hulphonden in het verkeer. 

In de straat oefenden we met oversteken. Als er auto’s geparkeerd staan, kijk je of er een bestuurder in de auto zit. Zo niet, dan loop je tot de kijklijn, kijk je links-rechts-links, en steek je over als er geen verkeer aankomt. 

Nieuws uit de groepen 8

Nog maar een paar weken te gaan en dan wordt de eindmusical opgevoerd. En op woensdag 13 juli nemen de kinderen afscheid van de basisschool. De kinderen komen tussen 10.00 en 10.30 uur naar school. Om 11.00 uur springen zij de school uit om de toekomst tegemoet te springen. 

Maar tot die tijd wordt er hard gewerkt aan het decor van de musical. Rekwisieten knutselen, de liedjes en dansjes oefenen en de musical zelf wordt helemaal doorlopen. Wanneer moet ik klaar staan, wie haalt de decorstukken weg voor de dansjes en waar moet ik nou precies gaan staan? In de laatste weken worden de puntjes op de i gezet.  

Ondertussen is iedereen weer bijgekomen van het kamp. We hebben veel leuke activiteiten gedaan en vooral mooie herinneringen gemaakt. Hieronder delen wij wat leuke foto’s. 

Legen gevonden kleding-bak

De bak met gevonden kleding is weer overvol; we zullen deze eind van dit schooljaar legen.

Mocht u iets missen en in de bak willen kijken, dan kan dit dagelijks tijdens de openingstijden van de school t/m woensdagochtend 13 juli tot 12 uur.

Rataplan zal de kleding ophalen en het een tweede leven bezorgen.

GGD Flits

Hier vindt u een GGD flits met onder andere landelijke activiteiten voor juli die bijdragen aan bewust gezond leven.