De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 14 juli 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

Wat hebben we genoten van de twee prachtige afscheidsmusicals van de groepen 8. Woensdag zijn de kinderen uitgezwaaid met zakdoeken en al. Daarna hebben ze de grote sprong naar de toekomst gemaakt. Lieve groepen 8: we gaan jullie missen! Veel plezier op jullie nieuwe school!

Verder is er een hoop gezelligheid in de school met alle feesten, omkeerdagen en kleuters die feestelijk een oorkonde krijgen uitgereikt voor ze naar groep 3 gaan.

In het nieuwe schooljaar zullen jullie zien dat er een hoop veranderd is. De groepen 3 tot 8 hebben nieuw meubilair, en ook de gangen hebben nieuwe werkplekken gekregen. We hebben reuze zin in deze nieuwe ‘look’!

Maar eerst….lekker vakantie. We wensen jullie een rustige, fijne en zonnige zomer toe!

Hartelijke groeten,

 

 

 

 

 

 

 

.
We maken er samen een leuke school van!

Nieuws uit de groepen 1 en 2

In de groepen 1 en 2 werd er de afgelopen weken gewerkt aan het thema Vakantie. In iedere klas was een camping te vinden, waar de kinderen alvast hebben kunnen oefenen voor de zomervakantie. Zo hebben ze al geslapen in een tent, afgewassen, handdoeken opgehangen, boeken gelezen aan het zwembad en ontbeten onder de parasol.  

Voor de kinderen die volgend jaar naar groep 3 gaan, was het op woensdagmiddag 6 juli extra bijzonder. Zij gingen al even wennen in hun nieuwe klas. Daar was natuurlijk alles heel anders dan in groep 2: het klaslokaal, de juffen en de kinderen in de klas. Uit vijf groepen 2 zijn de kinderen nu verdeeld over twee groepen 3.  

Ook bijzonder was dat wij als eerste naar de liedjes van de musical mochten komen kijken! Op vrijdag 8 juli traden de groepen 8 voor ons op, ze zongen alle liedjes van de musical. 

Deze laatste week sluiten we feestelijk af! Veel verjaardagen van de kinderen, maar ook vieren we juffendagen en nemen we afscheid van de kinderen van groep 2. 

Nieuws uit de groepen 5 en 6

De zomervakantie is in zicht! En wat is het jaar ontzettend snel gegaan. Wij hebben naast het harde werken veel genoten van en gelachen met elkaar. En nu het einde van het jaar daar is, worden alle spullen ingepakt om na de vakantie weer in alle nieuwe meubilair te worden uitgestald.  

Er is deze periode nog veel gebeurd in de groepen 5 en 6; hier wat nieuws.

Groepen 5 

Groep 5 is met rekenen bezig geweest met de uitslagen van figuren. De kinderen hebben ook zelf 3D-figuren in elkaar gezet, zoals een balk en een kubus. Met spelling zijn zij inmiddels bij categorie 19: het tropischwoord. Hopelijk komt dat goed van pas deze zomervakantie! 

En met het mooie weer hebben wij niet binnen gezeten; we zijn naar de duinen geweest. We hebben daar een leuke rondleiding gekregen en van alles geleerd over dieren en hun sporen. Ook hebben wij een schedel gezien! 

Nu de laatste week is aangebroken, wordt van alles afscheid genomen. De stagiaires zijn voor de laatste keer geweest en we hebben de musicals van de groepen 8 bekeken. Deze laatste week zal in het teken staan van opruimen, afscheid nemen en afsluiten. Op naar een welverdiende zomervakantie! Daar zijn de kinderen best wel aan toe, ook de leerkrachten zijn klaar voor de zon. 

Groepen 6 

Groep 6 is bezig geweest met breuken. Dit hebben zij op actieve wijze gedaan. Ook het cijferend vermenigvuldigen stond op het programma. Met spelling is de laatst behandelde categorie het tremawoord. Met Blink hebben zij het nog gehad over de Deltawerken en over hoe wolken het weer kunnen beïnvloeden. Maar ook voor deze klassen is het einde in zicht. Alle klassen zijn bijna leeg en de laatste lessen werden gegeven. Vakantie! 

Nieuws uit de groepen 7

Het kamp is alweer een paar weken geleden, maar wat zijn we blij dat Wally is gevonden! We hebben kilometers gelopen en gefietst, kilo’s watermeloen, komkommers en snoep gegeten, liters water gedronken, Deet gesprayd, zonnebrand gesmeerd en geslapen in een tentje van ongeveer 5 m2. In de klas hebben we het nu veel over het metriek stelsel, dat snapt u. 

     

Deze periode krijgen de kinderen hun voorlopig advies. Dat is altijd een beetje spannend want op welke scholen kunnen ze zich volgend jaar gaan oriënteren? De boeken worden weer uit de kast getrokken voor de gezonde leeskilometers en je ziet bij sommige kinderen opeens dat ze een doel hebben. 

Het laatste Blink thema is Reis de wereld rond. Groep 7B is op reis gegaan en heeft prachtige muurkranten, beelden, tekeningen en zelf een animatiefilm gemaakt bij hun gekozen land. Ouder(s), verzorger(s), opa’s/oma’s van deze groep werden 11 juli uitgenodigd voor Movie Monday. Toen was ook de film die ze in het Teylers museum hebben opgenomen, af. Weet u nog? De prijs die groep 7B met de gedichtenwedstrijd heeft gewonnen? Wat een mooie prijs was dat! 

Groep 7A heeft met de animatie bus ook gave animaties gemaakt. Met een ander thema maar minstens net zo leuk. 

Zomeractiviteiten informatieboerderij Zorgvrij

De zomervakantie komt er aan! Op informatieboerderij Zorgvrij is er deze periode weer van alles te doen, onder andere de koeien ophalen voor het melken. Informatie vindt u in deze bijlage. 

Nieuwsbrief CJG

Het alweer zomervakantie! Uiteraard heeft Centrum voor Jeugd en Gezin vanaf september weer een gevarieerd aanbod klaar staan voor ouders en hun kinderen. Hier vindt u het overzicht.