De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 2021-07

Beste ouder(s), verzorger(s),

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de showroom van onze meubelleverancier. Dit schooljaar krijgen de groepen 3 t/m 8 nieuw meubilair. Ook  de ruimtes op de gangen willen we hierbij meenemen. We houden u op de hoogte.

Momenteel is de school echter in beslag genomen door Ozosnel. De stal van Ozosnel staat namelijk bij ons op school. Dat vinden we natuurlijk heel gezellig, maar gisteren heeft Ozosnel er wel een beetje een troep van gemaakt. Er lag een heel spoor van zaagsel.

Verder hebben we een mooie nieuwe kast gekregen in onze hal. Hierdoor hebben we opbergruimte en een mooie plek om de keramiekwerkjes van de kinderen in te zetten. Marlon en Johan, bedankt voor het meedenken en het maken van de kast!

Tot slot nog een bericht over de terugkeer van juf Natascha. Het bleek dat er geen goede match was met haar nieuwe school. Daarom is ze nu teruggekomen bij ons op school. Dus als u haar ziet lopen weet u hoe het zit. We vinden het natuurlijk heel gezellig dat Natascha weer bij ons terug is (en Natascha ook).

We wensen jullie een fijn weekend en we duimen tijdens de persconferentie!

Hartelijke groeten,

Sharon Rijnbeek (adjunct directeur)
Femke Nijbroek (directeur)


 

 

 

 

 

 

 


Traktaties

We willen nogmaals benoemen dat de traktaties voorverpakt moeten zijn en zonder extra cadeautjes.


Nieuwsbrief GGD   

In verband met een nieuw quarantainebeleid wil de GGD graag deze nieuwsbrief met u delen.

De volgende onderwerpen komen daarin aan bod:  

  • Quarantainebeleid is gewijzigd per 19 november 
  • Wanneer ben je immuun?  
  • PoCoCoChi-studie onderzoekt long-COVID bij kinderen  
  • Informatieve links voor ouders en kinderen  

Nieuws van de MR

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Alweer bijna een maand geleden was onze thema-avond met Eva Bronsveld. We hadden de avond graag fysiek op school willen organiseren, maar het was even niet anders. Gelukkig mocht dat de  pret niet drukken en was de thema-avond online zeker interessant, leerzaam en toch ook behoorlijk interactief!

Na deze avond was er 2 weken de gelegenheid om de webinar terug te kijken. En ook daar bleek behoorlijk wat animo voor. Erg leuk om te horen dat in totaal 103 ouders/verzorgers de webinar hebben gezien! Eens kijken of we het geleerde in de praktijk kunnen brengen 😉

Mocht je (andere) vragen/opmerkingen hebben, schroom niet en spreek een van ons aan of stuur een mailtje naar MR@zuidwester.com

Bedankt voor jullie aanwezigheid en interesse!

Daphne, Jacky, Joset, Marlies, Judith, Chris en Gemma

.
We maken er samen een leuke school van!

Nieuws uit de groepen 1 en 2

Restaurant

Na de herfstvakantie zijn we bij de kleuters begonnen aan het thema Restaurant. In elke klas konden de kinderen spelen alsof ze in het restaurant waren, waarbij het leren van nieuwe woorden en tafelmanieren aan bod kwamen. Daarnaast werden er ook koksmutsen en menukaarten gemaakt, die gelijk gebruikt konden worden.

Het hoogtepunt van dit thema was misschien voor alle klassen wel, dat meester Luuk pannenkoeken heeft gebakken in zijn zelfgemaakte restaurant in de school! Tafels en stoelen stonden klaar voor de kinderen om aan te zitten. ’s Ochtends in de kring maakten de kinderen samen met de juf het pannenkoekenbeslag, dat meester Luuk in zijn restaurant gebruikte om te bakken.

Ook nog leuk om te weten: in groep 1/2E kwam er een echte kok in de klas! De vader van een van de kinderen bezit een Italiaans restaurant. In de klas leerden de kinderen hoe een pizza te maken. En uiteraard mochten ze allemaal proeven.

Sint-Maarten

Leuk dat we dit jaar, met hulp van ouders, weer een groep doorbroken activiteit konden doen met Sint-Maarten! De kinderen mochten zelf kiezen welke lampion ze wilden maken, waardoor ze door alle klassen verspreid aan het werk waren. Het was erg leuk en gezellig. De kinderen konden op 11 november schitteren met hun lampion!

Sinterklaas

Op dit moment zitten we volop in het thema Sinterklaas. Wat een spannend thema, waar de kinderen uiteraard ontzettend veel mee bezig zijn op school en thuis. Er worden mutsen gemaakt voor het Sinterklaasfeest, waar de kinderen erg naar uitkijken

Ook is er in elke klas wel een speciale hoek ingericht, waar kinderen kunnen spelen op bijvoorbeeld de stoomboot of in het kantoor van Sinterklaas. Stiekem kijken we tussendoor ook nog geregeld het Sinterklaasjournaal. De kinderen zijn allemaal op de hoogte van de ontwikkelingen daar.

Nieuws uit de groepen 5 en 6

De gang van de groepen 5 en 6 is alweer prachtig versierd voor de komst van de Goed Heiligman. De kinderen zijn al lekker in de stemming en kijken elke dag het Sinterklaasjournaal in de klas. Ook horen wij al veel positieve verhalen van kinderen die zijn begonnen aan hun surprise! Het is een gezellige tijd.

Groep 5

Deze week zijn wij gestart met een nieuw thema voor Blink: Wonderlijke uitvindingen. De kinderen leren niet alleen van alles over uitvinders en hun uitvindingen, maar ook denken zij zelf na over problemen en mogelijke oplossingen daarvoor.

Beide groepen 5 zijn hard aan de slag met papier-maché. Het einde is in zicht en wij kunnen u alvast verklappen dat het eindresultaat prachtig wordt. Wat een talenten zitten er in de groepen!

Met spelling heeft groep 5 het Kilowoord geleerd en zijn de kinderen veel bezig met het bijvoeglijk naamwoord. Voor taal is het einde van het thema Nacht in zicht. Als eindproduct schrijven de kinderen zelf een gedicht, waarin zij leren te schrijven met een gevoel.

Groep 6

In groep 6 wordt er veel afgerond. Er worden veel thema’s en onderwerpen afgesloten, zodat zij binnenkort weer fris met nieuwe leerstof kunnen starten.

Ook leren de kinderen van alles over mensen, dieren en planten. Deze kennis komt vervolgens weer op de Weetjesmuur.

Na deze week kunt u ook gerust met uw kind naar het noorden van Nederland reizen zonder te verdwalen. De kinderen zijn namelijk hard aan het oefenen voor de topografie van Friesland, Groningen en Drenthe.

Talentfluisteren

Talentfluisteren is iets wat wij hoog in het vaandel hebben bij ons op De Zuidwester. We ‘fluisteren’ bij de kinderen in welke talenten zij hebben en laten zien. Maar leerlingen zien ook van elkaar bepaalde talenten naar boven komen. Aan de meest voorkomende talenten hebben wij zo’n 40-tal benamingen gegeven. Deze benamingen en talenten verkennen we dagelijks met onze leerlingen. We willen u, als ouder, ook kennis laten maken met deze talenten. In deze nieuwsbrief maken we kennis met de talenten Jazegger en Kennisspons.

Jazegger

Jij vindt alles geweldig en doet altijd mee. Je zegt meteen ja als iemand je iets vraagt. Daarna doe je er alles aan om je aan je woord te houden. Je hebt een omgeving nodig waarin je kunt doen wat je beloofd hebt, zonder dat je daarin afhankelijk bent van anderen.

Valkuil: Neem niet te veel hooi op je vork. Zeg niet altijd tegen iedereen ja, maar denk eerst goed na of je het wel echt wilt.

Kennisspons

Je bent nieuwsgierig. Je houdt van weetjes en interessante ontdekkingen. Als het kon, zou je alles willen weten. Overal verzamel je informatie, dat geeft je energie. Je kijkt graag naar documentaires en speurt het internet af naar leuke feiten.

Valkuil: Let op dat je niet overdrijft. Spreek met jezelf af hoelang je wilt lezen of surfen, zodat er tijd overblijft voor andere leuke activiteiten.

Herkent u een talent bij uw zoon/dochter of misschien wel bij uzelf? Ga erover in gesprek met uw kind. Het geeft positieve energie en het helpt om de talenten nog beter te leren (her)kennen.