Contact

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Leerlingenraad De Zuidwester

Hallo allemaal,

Wij zijn de leerlingenraad van De Zuidwester. Mats en Luz uit groep 5. Jente en Kaat uit groep 6. Mans en Jannick uit groep 7 en Jasmijn en Fréderique uit groep 8.

De leerlingenraad denkt mee over alles op school.

Wij komen een aantal keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. In iedere klas staat een zelfgemaakte ideeënbus. De kinderen uit de klas kunnen hierin hun ideeën stoppen. Deze nemen wij mee naar de vergadering van de leerlingenraad en deze ideeën bespreken we dan.

We hebben het over verschillende onderwerpen. Vorig schooljaar (2020-2021) hebben we het vooral gehad over het afval scheiden, het nieuwe rapport, het schoolplein en over wat wij zouden kunnen doen tijdens de rondleidingen.

Dit schooljaar gaan we verder met het nadenken over het afval scheiden en denken we mee over de rondleidingen op school en een filmpje te maken over de school. We hebben de taken verdeeld: Frederique is de voorzitter. Jente en Luz zorgen dat het bord van de leerlingenraad in orde blijft en Jasmijn zal na elke vergadering een stukje schrijven voor in de nieuwsbrief.

Na de vergadering vertellen we aan de klas wat we hebben besproken en wat we gaan doen. De kinderen kunnen ons dan ook vragen stellen of wij kunnen ook aan de kinderen vragen stellen om informatie op te halen.

Hieronder stellen wij onszelf aan jullie voor:

Kaat

Hallo, ik ben Kaat Krijnen uit groep 6B. Ik ben 9 jaar oud en mijn hobby’s zijn: tekenen en knutselen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om mee te denken over school. Ik vind het ook leuk omdat je dan ook dingen van andere klassen hoort. Groetjes Kaat.

Mans

Ik ben Mans Jonkers, 10 jaar en ik zit in groep 7A. Mijn talenten/eigenschappen: voetballen, grappig, slim, doordenker, behulpzaam en positief. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten om de school te helpen met het maken van beslissingen.

Jasmijn

Ik ben Jasmijn. Ik zit in groep 8A en hou van voetbal. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind mijn klas te vertegenwoordigen en de school mee te helpen na te denken over de plannen die (misschien) uitgevoerd worden.

Luz

Mijn naam is Luz de Lange, ik zit in groep 5B en ik ben 8 jaar oud. Ik vind het erg leuk dat ik gekozen ben voor de leerlingenraad zodat ik, namens mijn klas, kan meedenken met dingen op school. Dit jaar vind ik musical-les erg leuk en dat ik leer hoe ik een powerpoint kan maken en presenteren. Na schooltijd ben ik vaak aan het tekenen en ga ik graag naar manege de Naaldenhof omdat ik daar op paardrijles zit en om pony’s te borstelen en te verzorgen. Mijn grote wens is een eigen pony.

Mats

Hallo allemaal, ik heet Mats Pijsel en ik zit in groep 5A. Ik hou van rekenen en tekenen. Buitenspelen vind ik ook leuk en ik voetbal bij Alliance. Ik zit in de leerlingenraad om de ideeën van mijn klas voor te stellen. Om met elkaar de school nog leuker te maken!

Jente

Ik ben Jente, 9 jaar oud. Ik zit in groep 6A. Ik woon aan de Leidsevaart met mijn papa en mama. Mijn hobby’s zijn: kickboksen, zingen en dansen. Ik vind het heel leuk om op De Zuidwester te zitten, omdat het een gezellige grote school is. In de leerlingenraad hoop ik veel ideeën te brengen. Ik hoop dat we ervoor kunnen zorgen dat werken op school nog leuker wordt, zodat er meer leraren willen komen werken.

Jannick

Hoi, ik ben Jannick en ik ben 10 jaar oud. Ik zit op voetbal, tennis en free run. Ik zit in de leerlingenraad omdat het mij leuk lijkt en ik mijn angst eroverheen zet omdat ik het best spannend vind. Vooral om te presenteren of iets te vertellen voor de klas. Ik wil dat het een nog leukere school wordt en dat meer kinderen op deze school komen.

Dag allemaal, ik ben Frederique Housen, ik ben elf jaar en ik zit in groep 8B. Het komende jaar ben ik de voorzitter van de leerlingenraad. Ik maak bijvoorbeeld de agenda voor de vergaderingen. Mijn hobby’s zijn sporten, zoals hockey tennis en skiën. Ik doe ook yoga en ik hou ook erg van tekenen, vooral portret tekenen.Ik heb ook nog een broertje Oscar van zeven en een zusje Margaux van negendie zitten ook op De Zuidwester. Ik hoop met de leerlingenraad meer te gaan doen met de klassen samen en ook iets met yoga bijvoorbeeld een yoga oefening van de maand!

Wilt u de bijdragen van de leerlingenraad van De Zuidwester in de nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier!

Wilt u meer lezen over de leerlingenraad van De Zuidwester? Klik dan hier!