Contact

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Leerlingenraad De Zuidwester

Hallo allemaal,

Wij zijn de leerlingenraad van De Zuidwester: Kees en Salvador uit groep 5. Jake en Vince uit groep 6. Sofia en Casper uit groep 7 en Olivier en Huub uit groep 8.

De leerlingenraad denkt mee over alles op school.

Wij komen een aantal keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. In iedere klas staat een zelfgemaakte ideeënbus. De kinderen uit de klas kunnen hierin hun ideeën stoppen. Deze nemen wij mee naar de vergadering van de leerlingenraad en deze ideeën bespreken we dan.

We hebben het over verschillende onderwerpen. Vorig schooljaar dachten we verder na over het afval scheiden, de rondleidingen op school en een filmpje te maken over de school. We hebben de taken verdeeld: Casper is de voorzitter. Jake en Sofia zorgen dat het bord van de leerlingenraad in orde blijft en Salvador en Huub zullen na elke vergadering een stukje schrijven voor in de nieuwsbrief.

Na de vergadering vertellen we aan de klas wat we hebben besproken en wat we gaan doen. De kinderen kunnen ons dan ook vragen stellen of wij kunnen ook aan de kinderen vragen stellen om informatie op te halen.

Hieronder stellen wij onszelf aan jullie voor:

Jake

Hoi. Ik heet Jake Bos. Ik zit in klas 6A en in de plusklas. Mijn hobby’s zijn voetballen, schaken, sporten en F1 kijken. Ik heb een tweelingzusje (Charlie), zij zit in klas 6B. Mijn vader en moeder zijn uit elkaar sinds mijn zesde. Later wil ik heel graag F1 coureur worden. Mijn lievelingseten is sushi en pannenkoeken. Ik heb drie katten (Mister Red, Petertje en Mickey). Ik hoop dat het een leuk schooljaar wordt. Doei!

Olivier

Hallo, ik ben Olivier, 11 jaar en ik zit in groep 8A. Mijn hobby’s zijn lego, scouting en buiten spelen. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten! Ik ben een ideeënfontein, sfeervoeler en mooimaker. Doei!

Kees

Hoi, ik ben Kees, ik ben 8 jaar en zit in groep 5A. Mijn hobby’s zijn freerun, voetbal en Donald Ducks lezen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om namens de klas te spreken. Dan kan ik alle goede ideeën vertellen.

Huub

Hoi mijn naam is Huub. Ik ben 11 jaar en zit in 8B. Ik vind tekenen erg leuk en zit op voetbal bij Aliance en op freerunnen bij Munky Motion. Ik ben blij om in de leerlingenraad te zitten omdat ik het leuk vind om mee te praten over ideeën die onze school nog leuker maken. Ik hoop dat er nog veel leuke dingen gaan komen waar ik en de rest van de leerlingenraad aan mee kan helpen.

Sofia

Hoi ik ben Sofia. Ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7A. Ik ben blij dat ik in de leerlingenraad zit, omdat ik het leuk vind om na te denken hoe ik de school beter kan maken. Mijn hobby’s zijn: dansen, tekenen en knutselen. Ik zit ook op dansen. Met dansen doen we soms ook voorstellingen en wedstrijden. Ik heb ook een broertje. Hij is 8 jaar oud en zit in groep 5. Hij zit ook op voetbal

Salvador

Hoi, ik ben Salvador, 8 jaar en ik zit in groep 5B. Ik wil dat alle kinderen het leuk hebben op school en wil daar graag bij helpen. Daarom ben ik bij de leerlingenraad gegaan

Casper

Ik heet Casper en ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7B. Ik ben super blij dat ik in de leerlingenraad zit en ik vind het ook heel leuk op school. Vooral tekenen, Engels en rekenen. Mijn hobby’s zijn gamen, met lego spelen en freerunnen.  

Vince

Hallo, ik ben Vince Band, ik ben 9 jaar. Ik hou van voetbal, judo en rekenen. In mijn vrije tijd voetbal ik, game ik met mijn vrienden en speel ik buiten. Ik ben een eerlijke jongen. Ik wilde graag in de leerlingenraad, omdat ik de school wil verbeteren op de puntjes die nog niet helemaal goed zijn. Ik heb heel veel zin in de leerlingenraad!

Wilt u de bijdragen van de leerlingenraad van De Zuidwester in de nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier!

Wilt u meer lezen over de leerlingenraad van De Zuidwester? Klik dan hier!

 

Jake

Hoi. Ik heet Jake Bos. Ik zit in klas 6A en in de plusklas. Mijn hobby’s zijn voetballen, schaken, sporten en F1 kijken. Ik heb een tweelingzusje (Charlie), zij zit in klas 6B. Mijn vader en moeder zijn uit elkaar sinds mijn zesde. Later wil ik heel graag F1 coureur worden. Mijn lievelingseten is sushi en pannenkoeken. Ik heb drie katten (Mister Red, Petertje en Mickey). Ik hoop dat het een leuk schooljaar wordt. Doei!

Olivier

Hallo, ik ben Olivier, 11 jaar en ik zit in groep 8A. Mijn hobby’s zijn lego, scouting en buiten spelen. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten! Ik ben een ideeënfontein, sfeervoeler en mooimaker. Doei!

Meer weten over de leerlingenraad?