De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Verkeerscommissie

Verkeersroute 

Een veilige schoolomgeving begint met een veilige route van huis naar school. Dit is voor onze kinderen echt van vitaal belang. Breng kind(eren) daarom zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school. Ook als het regent, is het gezellig onder moeders/vaders paraplu! 

Kom je toch met de auto, parkeer dan op ruime afstand van de toegangen tot het schoolplein om kind(eren) uit of in te laten stappen. In geen geval is het toegestaan om op de oversteekplekken of voor de toegangen van het schoolplein te stoppen. Hierdoor ontstaan onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties. 

Vermijd met de auto tijdens de spitsuren (8.008.30 uur en 14.15-14.45 uur) de drukke fiets- en looproutes via de Thomsonlaan, de Ohmstraat en de Professor van der Waalstraat. De route via de Lorentzkade is dan beter. 

 

Klaar-overs Pijlslaan 

Bij het zebrapad over de drukke Pijlslaan staan ’s ochtends van 08.10 tot 08.30 uur klaarovers. Hier steken ouders en kinderen te voet of met de fiets aan de hand veilig over. 

Je kunt de verkeersbrigadiers benaderen met vragen en opmerkingen over de verkeerssituatie rondom school en de oversteekplaats op de PijlslaanDat kan ook via de mail: verkeersbrigadierszuidwester@gmail.com Heb je andere vragen en/of opmerkingen die niet met de klaarovers besproken kunnen worden? Neem dan contact op met info@zuidwester.com. 

Wil je meehelpen om kinderen en ouders veilig te laten oversteken? Het klaar-over-team kan altijd versterking gebruiken! Lijkt het je wat om eens per week 20 minuten als verkeersbrigadier aan de slag te gaan? Ook als je eens per 2 weken kunt of als invaller opgeroepen wilt worden, is dat mogelijk. Meld je dan aan bij de klaarovers: verkeersbrigadierszuidwester@gmail.com