De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 20 april 2023

Beste ouder(s), verzorger(s),

In deze nieuwsbrief kijken we nog even terug op Pasen en de cultuurmaand met een aantal verhalen en leuke foto’s.

Vorige week zijn we tijdens de studiedag weer aan de slag gegaan met Close Reading. We hebben samen al een aantal mooie lessen voorbereid en alle ervaringen met elkaar kunnen delen.

De leerlingenraad heeft een mooi initiatief genomen om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid rondom onze school. Alle kinderen hebben een zelfgemaakte flyer mee naar huis gekregen. Ook heeft de raad een filmpje gemaakt, dat u kunt bekijken door de QR-code op de flyer te scannen. De boodschap is duidelijk: kom zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school.

We wensen u en de kinderen een heel fijne vakantie!

Met hartelijke groet,

Sharon Rijnbeek (adjunct directeur) en Femke Nijbroek (directeur)


Schapenwol gezocht! 

De groepen 7 zijn bezig met het maken van keramieken trollen. Om het helemaal af te maken zou het erg leuk zijn om het haar te kunnen maken van schapenwol. Wie kan ons hieraan helpen? U kunt het afgeven bij Erik Rollenberg of de administratie; liefst vóór Hemelvaartsdag (18 mei a.s.). Alvast hartelijk dank! 

.
We maken er samen een leuke school van!

Nieuws uit de groepen 1 en 2

Wij hebben bij de kleuters een gezellige paasperiode gehad!

Eerst verstopten wij paaseitjes in een andere klas en zochten daarna eitjes in de eigen klas. Bijna alle eitjes werden gevonden, maar af en toe wordt er nog een verdwaald eitje gespot. Het paasontbijt was gezellig en wat waren de paasdozen prachtig! We kunnen zien dat er thuis hard aan gewerkt is. 

Wat fijn dat tijdens de cultuurmaand zo veel ouders hebben geholpen. Mede hierdoor was de cultuurmaand een groot succes! Nog een extra bedankje aan de opa van Seppe uit 1-2A: hij heeft ons alles geleerd over molen De Adriaan. De steile trappetjes op en af was best spannend, maar dat maakte het juist extra leuk! 

Nu door naar de koningspelen en alvast een heerlijke meivakantie!  

Nieuws uit de groepen 5 en 6

Groep 5 heeft met spelling kennisgemaakt met de voltooide tijd en het hulpwerkwoord. Dat is nog best wel lastig.

Met rekenen zijn we aan het splitsen met grote getallen; met sommen als 547-324. Hierbij trekken we eerst de honderdtallen, dan de tientallen en als laatste de eenheden van elkaar af. 

De boekbesprekingen gaan goed, de kinderen zijn van tevoren doelen voor zichzelf aan het bedenken: waar wil ik beter in worden? Waar let ik thuis tijdens het oefenen extra op? De bijbehorende PowerPoints zien er ook al heel mooi uit!  

In groep 6 zijn we begonnen met muzieklessen; over 10 weken is er een optreden voor familie. 

Ook zijn we gestart bij de schooltuinen, waar we zelf aardappels poten, ons eigen tuintje schoffelen en wachten op een goede oogst. Met spelling zijn we bezig met Garage-woorden (als etalage) en uitbreiding op de Kilo-woorden (als lotion en station).

Met taal leren we samenvattingen schrijven. Dat kunnen we straks gaan gebruiken voor de werkstukken die eraan komen. Rekenen gaat over cijferend aftrekken: we begonnen met 1x lenen bij de buren, maar kunnen nu ook 2x lenen bij de buren. 

Over twee weken gaan we beginnen aan de laatste periode in deze groepen… dan hebben we nog 11 weken om van alles te leren en te doen!  

Nieuwsbrief CJG

Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert binnenkort weer trainingen, workshops en webinars. U vindt hier het overzicht.  

GGDflits april

De GGD heeft een nieuwe Flits uitgegeven, met daarin onderwerpen als Doe de teken-check, pesten en op vakantie. Hier vindt u de flyer. 

Meivakantie boerderij Zorgvrij

De meivakantie komt er weer aan en op boerderij Zorgvrij is er in deze periode weer van alles te doen.

Er zijn o.a. knutselactiviteiten, een speurtocht en kinderen kunnen kippen en geiten voeren. Meer informatie vindt u in deze bijlage. Als het weer het toelaat staan de koeien in de wei; kalfjes, varkens, geiten, kippen en konijnen zijn er altijd te vinden.