De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 1 juni 2023

Beste ouder(s), verzorger(s),

We zijn na het pinksterweekend gestart met een studiedag. Deze dag stond in het teken van KiVa. Er is een aantal leerkrachten die de starttraining heeft gevolgd en leerkrachten uit de KiVa-stuurgroep hebben voor de overige leerkrachten een training verzorgd. Er zijn mooie gesprekken gevoerd, er is met werkvormen gewerkt die ook in de klas gebruikt kunnen worden en er zijn punten uitgekomen die we met elkaar op kunnen pakken.  

Verder kunt u in deze brief lezen hoe de groepen 1 en 2 het thema Jungle beleven, over de start van het Blinkthema Wonderlijke uitvindingen in de groepen 5 en dat de groepen 6 druk aan het repeteren zijn voor het muziekconcert.  

Met hartelijke groet,

Sharon Rijnbeek (adjunct directeur) en Femke Nijbroek (directeur)

———————————————————————————————————

Hulp gezocht bij op- en afbouwen kamp Naaldenveld!

Zondagavond 18 juni om 19.00 uur vragen wij uw hulp om het kamp op het Naaldenveld op te bouwen. In tweetallen worden de slaaptenten van de kinderen opgezet. In een mum van tijd verandert een kaal veld in een gezellig kamp. Hoe leuk is het om van tevoren te weten waar uw kind op kamp zal bivakkeren! 

Donderdagmiddag 22 juni moet het kamp weer afgebroken worden. Dit doen wij vanaf 15.00 uur. Wij hopen ook bij het afbreken veel hulp te krijgen. 

Er is via Social Schools voor beide dagen een oproep voor hulpouders verstuurd. Alle hulp is welkom; vele handen maken licht werk. Er volgt op je inschrijving geen bevestiging; wij zijn gewoon blij met alle hulp. 

Voor het opzetten en afbreken van de kook- en eettent hebben wij een aparte kampcommissie. Fijn dat deze club ouders weer van de partij zijn! 

Met veel dank namens de kampcommissie. 

.
We maken er samen een leuke school van!

Welkom nieuwe collega’s!

Ik ben Christa en wil me graag even voorstellen. Ik woon samen met mijn vriend Eelco en onze twee kinderen Loek en Ava van twaalf en tien in Haarlem. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en ik hou van koken, eten en veel gezelligheid met familie en vrienden. Als gezin zijn we regelmatig in de bergen te vinden; in de winter op ski’s en in de zomer met wandelschoenen aan.  

Na zo’n twintig jaar als ontwerper van tassen en prints in de mode te hebben gewerkt, heb ik besloten de overstap naar het onderwijs te maken. Dat was best even spannend, maar ik heb er gelukkig geen seconde spijt van gehad en geniet er enorm van om voor de klas te staan. Ik vind het leuk dat ik straks bij De Zuidwester aan de slag mag en ik heb er heel veel zin in. Mocht je meer willen weten of gewoon even kletsen, ik ben altijd in voor een praatje. 

————————————————————————————————————————

Ik wil me graag even voorstellen als nieuwe leerkracht. Mijn naam is Anna en ik ben erg blij om jullie kinderen te mogen onderwijzen en deel uit te maken van een geweldig team van leerkrachten. Ik kom in het nieuwe schooljaar 2023-2024 het team op De Zuidwester versterken. Op dit moment ben ik mijn master aan het afronden in Education and Child Studies aan de Universiteit Leiden. Daarnaast sta ik nu 2 jaar voor de klas en kijk ik uit naar een heel mooi nieuw schooljaar. 

Als leerkracht geloof ik dat het belangrijk is om een veilige en stimulerende omgeving te creëren waarin elke leerling kan groeien en bloeien. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de kinderen zich op hun gemak voelen en dat zij zich kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau. 

Ik ben enthousiast om samen te werken met ouders en collega’s om ervoor te zorgen dat onze leerlingen de best mogelijke leerervaring hebben. Laten we er samen voor zorgen dat dit een fantastisch schooljaar wordt! 

Mochten jullie nog vragen hebben, kom dan na de zomervakantie gezellig langs in de klas om deze vragen te stellen en nader kennis te maken. 

Nieuws uit de groepen 1 en 2

Bij de kleuters zijn we bezig met het thema Jungle. Prachtige aapjes, schildpadden, slangen, krokodillen en leeuwen zijn door de kinderen geknutseld. Er worden jungleboeken gelezen, er wordt geteld en gerekend met slangeneieren en woorden als aap, boom en mug worden gehakt en geplakt.

Het thema Jungle is tegelijkertijd ook het thema van kamp. De T-shirts zijn door de kinderen meegenomen en deze mogen ze binnenkort zelf gaan inkleuren. Wij zijn al druk in de weer met de voorbereidingen en gelukkig hebben we al heel wat hulpouders. Wij kijken er alvast naar uit! 

Olifantje in het bos… Elke dinsdag komt meester Joost ons muziekles geven. We zingen samen, bespelen ritme-instrumenten, leren over het verrassings-instrument van de week en hebben vooral veel lol. Misschien hebben jullie wel gehoord over een ontsnapte beer of een olifant op de stoep? De kinderen zijn aan het oefenen voor een voorstelling voor de ouders; ze hebben al veel voorpret! 

Nieuws uit de groepen 5

De kinderen zijn druk bezig met het nieuwe Blinkthema Wonderlijke uitvindingen. In tweetallen werd gekeken hoe je kon voorkomen dat een potlood van je tafel rolt en er werden buiten met stenen hunebedden nagebouwd. Ons taalthema Draaien sluit hier hartstikke goed bij aan, want we leren welke woorden en uitdrukkingen die allemaal zijn ontstaan door de uitvinding van het wiel. 

 

Tijdens de rekenlessen wordt er veel herhaald met geldsommen om het verschil tussen bedragen uit te rekenen. En is het dan handig om grote getallen van elkaar af te halen, of kun je beter aanvullen? Met de spellinglessen zijn we bezig met het onderwerp en de persoonsvorm, maar ook met de nieuwe categorie van het Cola-woord.  

Achter de schermen zijn de voorbereidingen gestart voor het kamp en de voorpret is al in de klas begonnen door het nadenken over de tentindeling.  

Ja, ‘het loopt allemaal op rolletjes’ in de groepen 5! 

Nieuws uit de groepen 6

De kinderen in de groepen 6 zijn volop aan het repeteren voor het concert dat zij geven aan ouders en broers/zussen, op maandag 3 juli a.s. De (dwars)fluitisten, toetsenisten en gitaristen zijn elke maandag te horen in de school. Dat belooft wat! 

In de schooltuinen is afgelopen week de tuinkers geoogst. We kijken alweer uit naar de volgende oogst. 

In de rekenlessen hebben we het druk met de oppervlakte en de omtrek berekenen. Maar ook de kommagetallen dagen ons uit. Als detectives gaan we aan het werk op de getallenlijn; we zoeken naar ankergetallen, denken na over tienden, honderdsten en duizendsten. Uiteindelijk vinden we elk ontbrekend kommagetal.