De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 15 juni 2023

Beste ouder(s), verzorger(s),

Gisteren zijn de groepen 8 vertrokken naar Heino waar ze genieten van hun schoolkamp. Er staan leuke activiteiten op het programma en ze hebben in ieder geval prachtig weer. We hebben de kinderen en de leerkrachten uitgezwaaid en veel plezier gewenst.

Ondanks de warmte wordt er in de school hard gewerkt. De groepen 4 hebben dinsdag een waterfeest gehouden op het schoolplein. Even verkoeling is natuurlijk erg fijn en vooral ook heel gezellig. 

Volgende week gaan de groepen 1 tot en met 7 naar het Naaldenveld. Daar kijken we met z’n allen heel erg naar uit. Zondag worden de tenten opgezet en dan zijn wij er helemaal klaar voor! 

Met hartelijke groet,

Sharon Rijnbeek (adjunct directeur)

Femke Nijbroek (directeur)

————————————————————————————-

Noodnummer voor kamp en hulp gezocht bij het afbreken van de tenten

Speciaal voor kamp is er een schooltelefoon beschikbaar. In geval van nood kunt u bellen naar 06-51478281.

We zijn erg blij met alle ouders die zich hebben aangemeld om te komen helpen bij kamp. We kunnen echter nog hulp gebruiken bij het afbreken van de tenten op donderdagmiddag 22 juni. Dit doen wij vanaf 15.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via het evenement op 22/6 in Social Schools .

Hartelijk dank!

.
We maken er samen een leuke school van!

Nieuws uit de groepen 3

Wat gaat het schooljaar hard! Op het moment van schrijven is het over 6 weken zomervakantie en hebben we er weer een heerlijk jaar met een fijne groep op zitten.  

Maar eerst gaan we volgende week op kamp. De voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er zin in! We praten vaak met de kinderen over het kamp, wat ze kunnen verwachten etc. en ook zij zijn heel enthousiast. We hebben al geoefend voor de afsluitende dansvoorstelling en de shirts liggen klaar om gekleurd te worden. Kortom: heel veel voorpret! 

Naast dit feestje gaan de lessen ook door. Deze week zijn we nog bezig met Cito’s; als laatste spelling. Dan zit dat er ook voor dit jaar weer op. 

Wil je er tot slot even aan denken je kind ’s morgens thuis in te smeren met deze warmte en zonneschijn? Je kunt eventueel een flesje zonnebrand meegeven zodat je kind zich tussendoor nogmaals kan insmeren. 

Nieuws uit de groepen 4

We zien de laatste dagen steeds meer van de zon. De kinderen genieten van het buiten spelen in de warmte. Hopelijk is het straks op kamp ook zulk lekker weer. Wat hebben we er al veel zin in! 

Op het plein worden ook allemaal beestjes bestudeerd. Hoeveel poten heeft een pissebed? Welke diertjes hebben allemaal vleugels? En vertellen die stippen van een lieveheersbeestje nou echt hoe oud een lieveheersbeestje is? In de klas staan inmiddels ook allemaal mooie beestjes. 

Met taal zijn we bezig met het thema Gek. We leren allemaal synoniemen voor het woord gek en kijken naar gekke schilderijen. Waarom vinden we die schilderijen nou zo gek en hoe leg je dat uit? 

De keersommen blijven we oefenen. De omkeerstrategie of 1x meer/1x minder kunnen ons helpen met het uitrekenen van het antwoord. Daarnaast zijn we bezig met de kalender. Een week geleden was het …? En de laatste dag van deze maand valt op een ….? 

We starten ook met de strategie rijgen met te veel.

Nieuws uit de groepen 7

De Cito’s zitten er alweer op en wat werd er hard gewerkt! Afgelopen woensdagmiddag hebben de kinderen ook nog meegedaan aan het voetbaltoernooi met de welbekende supportersclub.  

Nu zitten we met z’n allen helemaal in de voorbereidingen voor het kamp: de Kluis! Wat hebben we er veel zin in! 

Nieuws uit de groepen 8

Praktijkopdrachten 

Op maandag 5 juni zijn we begonnen met het uitvoeren van praktijkopdrachten. Het goed lezen van de opdracht en het ervoor zorgen dat je voldoende voorbereid bent om de opdracht uit te voeren, is voor de een gesneden koek en voor de ander nog een hele uitdaging.  

We werken in twee- of drietallen aan het plakken van een band, het bakken van een taart, het onderzoeken van de stroomkring en nog veel meer. Na afloop schrijven de kinderen over elke opdracht een klein verslag; ook dat gaat ogenschijnlijk steeds beter. 

Musical 

Uiteraard neemt de musical ook een steeds maar groeiend deel van onze dag in beslag. Langzaam maar zeker worden steeds meer drempels geslecht en daarmee de scènes duidelijker, de dansjes strakker en de lol groter. 

Kamp 

Op het moment van schrijven zijn we bezig met de laatste voorbereidingen voor ons kamp in Heino; aan het weer zal het niet liggen.  

Ten tijde van het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn we alweer bijna onderweg terug naar Haarlem en toe aan het weekend. 

Voetbaltoernooi groepen 7 en 8 

Op woensdag 7 juni was het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 op de velden van Alliance; voor vele kinderen van De Zuidwester bekend terrein. In de poulefase deden er wel zes teams van onze school mee: drie teams uit de groepen 7 en drie teams uit de groepen 8. Leuke wedstrijden werden er gespeeld, waarbij klasgenoten, ouders, broertjes en zusjes massaal aanwezig waren om te komen aanmoedigen! De sfeer op het toernooi was hartstikke goed, wat voor mooie momenten heeft gezorgd.  

Daarnaast werden er ook behoorlijk wat wedstrijden gewonnen. De meiden uit groep 8 stonden zelfs in de finale. Zij werden tweede op het toernooi, hartstikke goed gedaan!  

De finale bij de jongens dit toernooi was wel heel erg bijzonder: de groepen 8 van De Zuidwester stonden namelijk tegenover elkaar in de finale. Hoe leuk! Het verschil was erg klein, wat een mooie wedstrijd opleverde. Uiteindelijk ging groep 8A er met de winst vandoor, gefeliciteerd!  

Op naar volgend jaar, dan doen we zeker weer mee! 

Ontwerpdag Speeltuin Floragaarde 

We gaan Speeltuinvereniging Floragaarde vernieuwen; er komt ruimte voor spel, sport en ontmoeten voor iedereen. Hiervoor kunnen we de hulp van de kinderen van De Zuidwester goed gebruiken! Want hoe gaat deze plek eruitzien? We zien je graag op de ontwerpdag op 1 juli a.s. om 14.00 uur bij Speeltuin Floragaarde.

Alle informatie over deze dag kun je vinden in deze folder.

Zomerfeest Speeltuin Jeugdland  

Er wordt wederom een Zomerfeest gehouden in Speeltuin Jeugdland (Theemsplein) en wel op zondag 16 juli. Het thema is Zomercarnaval! Het wordt een vrolijk feest en iedereen is van harte welkom.   

Er zal muzikale entertainment zijn en verschillende activiteiten voor kinderen (de stempelkaart voor activiteiten is ook weer verkrijgbaar). Voor de hele familie zijn er ook diverse dranken en hapjes te koop.  

En er is een nieuw speeltoestel geplaatst naast de zandbak, dus dat is zeker ook een bezoekje aan de speeltuin waard!  

Meer info over de speeltuin vind je op www.jeugdlandhaarlem.nl

Tot zondag 16 juli op het Theemsplein!