De Zuidwester Nieuwsbrief

De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
023 5442424
info@zuidwester.com

Volg ons op Instagram!

Nieuwsbrief 20 Oktober 2023

Beste ouder(s), verzorger(s),

De eerste nieuwsbrief van dit jaar is er een met heuglijk nieuws over nieuw personeel! Zowel de nieuwe conciërge als de nieuwe adjunct stellen zich aan u voor. Sharon hebben we al uitgezwaaid naar de Spaarneschool en aan het eind van het jaar zullen we afscheid nemen van Pieter die van zijn welverdiende pensioen gaat genieten! Ook maakt u in deze nieuwsbrief kennis met de nieuwe leerlingenraad.

We merken dat het personeelstekort op leerkrachtniveau ook ons treft. Zo kunnen we door invallers gelukkig nog steeds alle kinderen alle dagen lesgeven en zelfs de gymlessen lukken weer. Toch is het geen ideale situatie dus mocht u een overstap overwegen… schroom niet en kies voor het mooiste vak wat er is!

Rondlopend heb ik kinderen van groep 7 voor de greenscreen schilderijen zien uitbeelden, groep 3 samen zien lezen met hogere groepen en de kleuters heerlijk zien spelen in de ruimte van Op Stoom vanwege de verbouwing. Tegelijkertijd wordt er in alle groepen hard gewerkt en veel geleerd. De kinderen hadden een weekje vakantie dan ook meer dan verdiend!

We zien elkaar dinsdag na de vakantie weer, want maandag besteden we met het hele team aan schoolontwikkelingen! Waardevol om alle teamleden bij elkaar te hebben en met elkaar over goed onderwijs te kunnen praten!

Hartelijke groet,

Femke Nijbroek en Danny Bark
.
We maken er samen een leuke school van!

Maak kennis met onze nieuwe adjunct!

Via deze weg wil ik mij aan u voorstellen. Binnenkort start ik als adjunct-directeur op de Zuidwester.

Mijn naam is Lotte Telleman, ik ben 35 jaar en ik woon samen met mijn vrouw, zoon (4) en dochter (3) sinds kort weer in het mooie Haarlem.

Ik kom uit een onderwijsnest, mijn ouders waren allebei tot hun pensioen leerkracht en ik riep al vanaf dat ik kon praten dat ik later juf wilde worden. Sinds 2009 ben ik werkzaam in het onderwijs. Eerst als leerkracht, daarna als gedragsspecialist, intern begeleider en hoogbegaafdheidspecialist. Sinds 2017 werk ik als intern begeleider op de Spaarneschool. Gedurende deze jaren heb ik ook op andere scholen binnen ons bestuur als senior gewerkt aan de kwaliteit op de scholen. In januari is de toenmalige directeur van de Spaarneschool gestopt en heb ik een deel van de directietaken op me genomen. Dat is me zo bevallen dat ik stop als intern begeleider en met veel enthousiasme bij jullie op De Zuidwester als adjunct-directeur aan de slag ga!

Ik haal veel energie uit het werken in het onderwijs. Alle leerlingen en leerkrachten hebben hun eigen unieke kwaliteiten en talenten. Ik geloof erin dat iedereen die zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt en de ruimte en het vertrouwen krijgt, het beste uit zichzelf kan halen en kan groeien. Plezier is voor mij een van de belangrijkste onderdelen zowel in mijn werk als privé. Door plezier te hebben in het werk, plezier te creëren voor leerlingen en leerkrachten, wordt een goede basis gelegd voor het leren en samenwerken.

Ik sta graag in verbinding met mensen en ben in staat een positieve energie te creëren. Ik ben een harde werker die vol passie het beste uit mensen, de organisatie en de kinderen probeert te halen. Wat me aanspreekt aan De Zuidwester is het oog voor en gebruik maken van elkaars talenten, de samenwerking met ouders en de nadruk op de brede ontwikkeling van kinderen.

De eerste periode zal vooral in het teken staan van kennismaking met het team, de leerlingen, de ouders en de school.

Ik vind het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn. Ik hoop dat u dat als ouder snel zult merken. De ochtenden van mijn werkdagen zal ik buiten staan om u en de kinderen te verwelkomen.

Mocht u mij iets willen vragen of iets kwijt willen dan kunt u mij natuurlijk altijd aanspreken!

Maak kennis met onze nieuwe conciërge!

Ik ben Jeroen Hesseling, de nieuwe conciërge op De Zuidwester. Sinds april van dit jaar woon ik in Bennebroek. Ik ben getrouwd met Pauline en ik heb twee dochters van 5 en 7 jaar oud. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin. Daarnaast rijd ik graag een tochtje op mijn racefiets. Ik hou ervan om in en rond huis bezig te zijn met klusjes, zodat ons nieuwe huis steeds mooier wordt.

Ik heb zin om te beginnen bij De Zuidwester; tot in december!

De nieuwe leerlingenraad stelt zich voor

Wij zijn dit schooljaar de leerlingenraad van De Zuidwester: Herre en Nora uit groep 5, Tijn en Oscar uit groep 6, Bo en Mia uit groep 7 en Anna en Xavi uit groep 8.

De leerlingenraad denkt mee over alles op school. Wij komen een aantal keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. In iedere klas staat een zelfgemaakte ideeënbus. De kinderen uit de klas kunnen hierin hun ideeën stoppen. Deze nemen wij mee naar de vergadering van de leerlingenraad en deze ideeën bespreken we dan. Na de vergadering vertellen we aan de klas wat we hebben besproken en wat we gaan doen. De kinderen kunnen ons dan ook vragen stellen of wij kunnen ook aan de kinderen vragen stellen om informatie op te halen.

We hebben het over verschillende onderwerpen. Vorig schooljaar dachten we na over het verkeer rondom de school en de opening van het nieuwe schoolplein. We hebben de taken verdeeld: Oscar is de voorzitter, Nora en Herre zorgen dat het bord in de school van de leerlingenraad in orde blijft en Mia en Anna zullen na elke vergadering een stukje schrijven voor in de nieuwsbrief.

Hieronder stellen wij onszelf aan jullie voor:

Hoi, ik heet Herre en ik ben 8 jaar. Ik wil graag in de leerlingenraad omdat ik de school leuker wil maken. Mijn hobby is voetballen en thuis knutsel ik graag.
Ik heet Nora, ben 8 jaar en zit in groep 5B. Ik hou ervan om met mensen samen te werken. Ik wil graag in de leerlingenraad omdat ik vind dat ik goeie ideeën heb. Ik heb twee cavia’s.
Hoi, ik heet Tijn en ik ben 9 jaar en mijn hobby’s zijn tekenen en voetbal. Ik zit zelf ook op voetbal bij Alliance, want mijn opa voetbalde vroeger bij Ajax en ik probeer hem op te volgen. Ik ben op mijn 4de begonnen en ik heb al 8 prijzen gewonnen ik zit nu in de 11-3. In de leerlingenraad wil ik graag zorgen dat er minder hard gereden wordt rond de school. En ik wil dat er goede spelregels afgesproken worden met het buitenspelen.
Ik ben Oscar en ik zit op voetbal en judo. Ik wil later profvoetballer worden. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten omdat ik leuke uitstapjes wil regelen en de school beter wil maken. Ik vind het ook leuk om mensen te leren kennen.
Ik ben Bo en ik zit in groep 7B en ben 10 jaar oud. Mijn hobby’s zijn dansen, hockey, tekenen en schaatsen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen te bedenken voor de school en dingen die de kinderen anders willen. Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan en om ergens over te puzzelen. Daarom wilde ik graag in de leerlingenraad.
 

Ik ben Mia en ik ben een van de leerlingen die in de leerlingenraad zit. Ik wilde graag in de leerlingenraad omdat ik iets wil doen voor én met andere kinderen, iets bedenken voor de school. Verder zit ik op voetbal en dansen en ik vind het ook superleuk om met mijn vrienden te spelen. Dingen die ik leuk vind om te doen zijn zwemmen, fietsen, skiën, schaatsen en nog veel meer. Maar vooral bewegen want ik kan echt niet goed stilzitten. Mijn lievelingskleur is blauw en mijn lievelingseten is sushi. Mijn lievelingsdieren zijn honden, tijgers en schildpadden, maar eigenlijk zijn alle dieren mijn lievelingsdieren. Ik hou heel erg veel van reizen en vooral verre reizen waar je met het vliegtuig heen moet.

Hoi ik ben Anna, ik ben 11 jaar oud. En ik zit in groep 8A en ik hou superveel van dansen omdat ik dan lekker mijn energie kwijt kan. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik dan kan bewijzen dat ik een serieuze en een grappige kant heb. Ook zit ik in de leerlingenraad omdat ik graag de school wil helpen.
 

Ik ben Xavi Martens, ik ben 11 jaar en word in november alweer 12. Ik zit op voetbal en ik ben altijd heel erg fanatiek op het veld maar ook er naast. Ik ben namelijk een hele grote fan van Feyenoord. Ik wou graag in de leerlingenraad omdat ik nu in groep 8 zit en ik wil dat iedereen die na ons in groep 8 komt of alle andere klassen fijne jaren hebben. Ik hoop daar een steentje aan bij te dragen.